Skolebyggingen fortsetter

Denne våren var vi så heldige å igjen få besøke vennene våre og arbeidet i det nord vestlige Kongo. Målet med turen var å bygge opp veggene og å legge tak på bygg no.2.

Landsbyen Boyaseganu ligger 70km “bilvei” unna byen Gemena hvor vi handler byggmaterialer. Grunnet dårlige veier har vi lært å alltid ta en kontroll tur før vi sender lastebilen oppover. Dette året var flere av broene begynt å råtne, og med hjelp av lokalbefolkningen ble stort arbeid satt igang for å styrke broene med ny tømmer slik at vi igjen kunne transportere materiale opp til landsbyen, og fortsette byggingen av skolen.

Vell fremme i Boyasenganu ble vi utrolig oppmuntret over å se at bygget vi jobbet med våren 2018 stod sterkt og stødig, og det var stor aktivitet i de 3 klasserommene som allerede er blitt tatt i bruk. Selv kontoret blir brukt til å undervise de mindre klassene.DSC07228_FotorDet er populært å studere på en skole man selv har vært med å bygge, og antall elever på barneskolen er blitt tredoblet det siste året. Nivået på undervisningen er ikke nødvendigvis bedre selv om antall elever stiger, så vi er utrolig glade for at den nasjonale CELPA ledelsen nå også har engasjert seg, og det siste året har besøkt området og organisert kurs for lærere og ledere av skolene våre her.DSC07241_FotorDen om sa at jenter ikke kunne snekre kan bare gå hjem å legge seg! På byggeplassen er det stor stas blandt både jenter og gutter å hjelpe til med alt som må gjøres, så her lærer vi alle som er interesserte både til å sage og å hamre (hvem hadde vell trodd at jeg noen gang om til å undervise i sløyd…?).DSC07325_FotorSelvagt er det spennende å få være med å bygge skole langt ute i Kongos jungel, men noe av hva som gleder oss mest i dette arbeidet er de fine menneskene vi får lov å tilbringe tiden vår sammen med når vi er her. Under ser dere Scott (til høyre) sammen med to lokale kirketjenere og pastor Make med skolegården i bakgrunnen.DSC07286_FotorGrunnet mye sykdom var vi lei oss over å måtte returnere hjem til Bunia før målet var nådd med å få opp tak på bygg no.2. For ett par uker siden fikk vi den gledelige beskjeden om at de lokale har vært trofaste i arbeidet etter vi dro, og murene og taket er nå ferdig på begge bygg. Det vil da si at vi nå har 6 klasserom og 2 kontor (fordelt på 2 bygg) med ferdige vegger og tak på skoleplassen vår i landsbyen Boyaseganu.DSC07357_FotorVi er utrolig takknemlige til alle dere der hjemme i Norge som er med og gir inn til dette prosjektet. Tidligere dette året fikk vi blant annet god støtte fra Radiance ungdomsfestival i Bergen, som dekket størsteparten av utgiftene til taket på det nye bygget. I bildet over ser dere bygget vi jobbet med våren 2018 til venstre, og til høyre er byggningen fra dette året (nå med tak).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s