Ei mor forteller

“Da de kom til landsbyen vår første gangen, klarte vi å gjemme oss på åkeren mellom manjok plantene. De brant ned husene våre, og mange naboer og familiemedlemmer ble drept. Da det stilnet fikk vi mulighet til å begrave våre kjære.

En mann i landsbyen hadde et litt stort murhus. Vi var mange som søkte ly der. Vi begynte å prate om hvordan vi kunne komme oss i sikkerhet. Mannen som eide huset sa vi kunne gå ut hoveddøra -men vi turte ikke. Bare få minutter etter han hadde gått ut for å se, hørte vi han ble skutt. Vi som var igjen i huset snek oss ut bakdøra og inn i åkrene. I utkanten av landsbyen fikk noen av oss tak i motorsykkel taxi. Andre måtte gå -spesielt mange av barna gikk.

Vi har vært her en måned nå. Vi eier ingenting annet enn klærne vi har på oss.”DSC06021_FotorBlogwa ligger 72km unna Bunia, og er en av landsbyene som er blitt hardt ramma av urolighetene som herjer i Ituri provinsen om dagen.

Takket være gavene som kommer inn fra dere der hjemme, har vi denne palmehelgen kunne gi ut såpe og mat til 341 interne flyktninger i Bunia, hvorav denne familien fra Blogwa var blant de heldige. Selv om denne hjelpen kan føles som en liten dråpe i havet av hva vi ser av nød og behov rundt oss i Bunia i dag, så har vi tro for at selv dråper kan skape ringvirkninger -også i de største hav.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s