EN BØNN FOR KONGOS BARN

Kjære Jesus! Vi ber for søndagsskolen og alle barna våre i Kongo. De store skarene som alle ser, og den ene bortgjemte som ingen vet om. Vi ber for alle arbeiderne; søndagsskolelærere og ledere som står trofast og aktivt i arbeidet, dag etter dag og uke etter uke, for å nå ut til Kongos neste generasjon. KS innlegg novemberHjelp oss være en enhet som sammen går foran som eksempler og kan vise disse våre minste hvem Du er, i ord og i gjerning. Lær oss å elske dem slik Du elsker dem, se dem slik Du ser dem. Lær oss å lede dem inn på den rette vei. Hjelp oss å lære dem at ingenting er umulig for den som tror, og at de har alt de trenger til som Dine barn og arvinger. At vi må kunne oppmuntre dem til å leve et liv i tro, vise dem hva de betyr for Deg, og deres enorme verdi for Ditt rike.

Hjelp oss at aldri midler eller prioriteringer må bli en hindring for at evangeliet kan nå ut til dem. Må all rasisme, alle stammekonflikter og tanker om hevn ende med oss og vår generasjon. Må alle fortidens sår bli leget og må det gjennom dagens barn reise seg ett nytt folk fra Afrikas hjerte. Et folk som ser seg selv og hverandre gjennom Dine øyne. Et folk som elsker som Du, og som lever ut et liv i enhet, kjærlighet, tilgivelse og nåde til hverandre. Et folk som ikke søker sitt eget, men som ser til Deg først i alle ting. At de som Josjia vender seg til Deg av hele sitt hjerte, av hele sin sjel og av all sin makt. Som elsker Deg og gir seg selv helt til Deg, for den Du er, den Du har vært, og den Du alltid kommer til å være. Et folk etter Ditt hjerte, som gjør hva som er rett i Dine øyne og som ikke viker til høyre eller til venstre.

La dem hver dag og i alle situasjoner få føle Din nærhet ved å kunne sitte på Ditt fang hvor de kan kjenne at Du puster på dem, og hvor de kan høre Din stille stemme som hvisker inn i deres små barneører: «Jeg elsker deg».

Blogginnlegg til avisen Korsets Seier, fredag 10. november 2017.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s