Venner og kirke i Bumba

Endelig tilbake hos våre gode venner Equateur. Reiseruten ble også dette året lagt til Gemena via Bumba, slik at vi atter en gang kunne profitere ved et besøk til våre gode venner langs Kongofloden.

For ett år siden da vi reiste via Bumba for første gang, ble vi så utrolig glade i pastorfamilien i kirken Centre Bumba. Det var derfor en stor velsignelse å kunne se alle sammen igjen og å finne de alle friske, og i aller største grad fremdeles i virke for evangeliets fremgang.

Mars er måneden i året som innbyggerne frykter mest, da dette er tiden for årets første regn. Regn kan være bra for så mangt, men årets første kommer i disse områdene alltid i følge med utrolig sterke stormer. I 2016 opplevde vi dette selv på kroppen, og satt spendte og våte i pastorens hus mens takplatene vibrerte og trærne ble revet opp med jorda utenfor. Som følger av flygende takplater fikk vi rapporter om 4 dødsfall denne dagen, og flere naboer mistet hjemmet sitt. Heldigvis for oss kom vi oss uskadet gjennom stormen. Kun 1 av takplatene til pastorhuset tok seg en liten flytur, men ble funnet igjen en uke etterpå noen hundre meter lengre borte.

Mars 2016; Misjonsarbeid kan være så mangt. I etterkant av stormen var det på med støvlene for mannfolka, innkludert Scott, for å se hva som kunne reddes av pinnene og planken i kirkeveggene.

Mars 2016; Skadekontroll blir gjort på pastorboligen, selv om det enda ville ta ett par uker før man fant igjen den manglende takplata. Selv om hele kjøkkenet fallt sammen, så var det ingenting i veien med humøret, da pastorkona Mami like etter stormen var på plass for å lage istand dagens måltid.

Med dette sterkt i minnet var vi ikke sene om å svare ja til å hjelpe kirken, da pastor Syriaque ringt oss i januar for å spørre om hjelp. De lokale kristne har selv klart å få opp en solid takkontruksjon på kirken, men de fryktet nå at en ny storm kunne ha ført til at alt dette ville falle sammen. Uten mulighet til å begynne noe stort byggeprosjekt her nå, var vi derfor utrolig glade over en pengegave som nettopp var kommet inn fra Kai Røger Tøtlandsmo. Gaven strakk akkurat til slik at vi kunne sette opp 6 jernstolper i kirken som vi fikk sveiset fast i taket, og festet med sement i jorda.

2017 (2)

Mars 2017: Bildet over er fra Gudstjenesten forrige søndag i Bumba. De kristne kan nå gå årets storm i møte uten frykt for at kirketaket deres skal blåse av.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s