God jul fra Bunia

Ære være Gud i det høyeste, og fred på jorden -Guds velbehag blant menneskene!!

Alle gode ting er 3 (sies det), og atter en gang er vi klare for å feire jul i vårt hjem i Bunia. Med flyktningstrømmer fra Sør Sudan i nord og provins Nord Kivu i sør blir stadig nye telt camper satt opp rundt oss. I Bunia blir vi dette året mer en noen gang før påminnet om at den største julegaven vi kan få er å kunne feire denne høytiden i fredfulle hjem. Selv om alles øyne stadig er vendt mot hovedstaden Kinshasa i spenningene som er rundt den politiske situasjonen -har vi fred i Bunia. Vi er veldig klar over dette året at denne julefreden vi har ikke er noen selvfølge, i det tusner av stemmer og hender har blitt løftet opp til Den Høyestes Gud de siste måndene fra hele Kongo for å be om nettopp dette…

Så selv om fremtiden i Kongo enda er uviss, så går dagene og livet som før. Jorda blir stadig hardere og luften mer støvfull i det tørketiden står for døren. De hvite har atter en gang forlatt åstedet for å feire jul annensteds, mens nabolaget yrer av liv etterhvert som barna går ut i skolefri.

I stua vår er juletreet for lengst pyntet, og englene har tatt sin plass. Røde lys dekorerer bordet og hele 4 sorter julekaker er blitt bakt i år (om det enda er like mange sorter igjen til den store dagen er ikke helt visst). Salat og pasjonsfrukt velsigner kjøkkenet vårt fra hagen, noen få planter seg holder seg grønne. Glassbiter som ble tatt med til hjem Afrika fra stranden i Svelvik er blitt til en uro som synger så fint i den varme vinden, og Christina har endelig fått tatt i bruk sitt lille lesehjørne!!

Så med dette vil vi i Kongo nord misjonen ønske dere alle sammen der hjemme en riktig velsignet jul. Må Guds fred og nærvær omringe dere, beskytte og bevare dere og deres hus – inn i denne høytiden, og det nye året som ligger foran oss.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s