Mer besøk til Ituri

I forrige skriv introduserte jeg dere for landsbyen Komanda og kirken vår Carmel. Nå har vi endelig fått oss tomt! Kai Roger Tøtlandsmo og Sion, Osterøy var med å gjøre dette kjøpet mulig. Tenk så heldig derfor det var, at bare få dager etter papirene ble signert, så skulle nettopp Annbjørg og Jon Herland fra Ostrøy komme til oss i Ituri.

Annbjørg og Jon kikker på tomta (25x40m) i Komanda. De kristne er allerede i gang med å fjerne ugress fra tomta, og å klargjøre tomta til bygging av pastorbolig og kirke.

Som lærere og misjonærer hadde gjestene våre et stort ønske om å få se arbeidet i Mambasa; få møte de kristne i CELPA Jerusalem og elevene på døveskolen. Det ble en utrolig innholdsrik misjonstur med masse lek, latter og gode samtaler over ??-antall kaffikopper. Jeg har en følelse av at selv om dagene ble få, så vil båndene som ble knyttet være vennskap som vil vare i årene som ligger forann.

Med pengegaver til kirkebygg i Mambasa fra Salem Sauda, overførte vi i januar støtte til å sette inn vinduer og dører i jordkirken etter at de kristne selv hadde lagt jordveggene. På søndagens Gudstjeneste la vi merke til at stoler ble hentet inn til kirken fra de ulike hjemmene rundt omkring. Også flere av de besøkende under Gudstjenesten fikk ståplass i mangel på nok benker og stoler. I etterkant har vi derfor også sendt ut støtte til å bygge 10 nye kirkebenker

141 mennesker var samlet til Gudstjenesten, hvor blandt annet Jon hilste menigheten, og delte ord og sang til oppmuntring

Det var utrolig koselig å møte igjen med hjertebarna våre på døveskolen. Vi fikk ett godt innblikk i skolehverdagen, med både dens gleder og utfordringer. Elevene uttalte sine ønsker og behov for utvikling av skoleprogrammet, og avsluttet med en lovsang til Gud. Annbjørg og Jon gjorde stor hitt med ord til styrke og oppmuntring, samt gaver i form av fotball, hoppetau og kritt.

 

 

 

 

 

Kjære Annbjørg og Jon: Takk for noen utrolig fine og styrkende dager sammen, og for at dere valgte å bruke noe av tiden deres i Afrika på å besøke nettopp oss. Vi savner dere her i Ituri, og håper det ikke blir så veldig lenge til vi sees igjen. Gud velsigne dere!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s