Bakhage og salat

Dere kan vel tro at etter 5 uker på veien i juli/august med program for opplæring av søndagsskolelærere rundt om i Ituri, var det en sann fryd å komme hjem til leiligheten vår i Bunia. I april startet vi nemlig ett lite hage prosjekt i bakgården vår -ett lite hjørne av tomta vi bor på som hadde blitt brukt som søppeldynge i mange år ble vårt hjørne til å gjøre som vi ville.

Jeg tenkte desverre ikke på å ta bilde av det lille hjørnet vårt før vi begynte å ta fatt på oppgaven. -Men her er iallefall ett lite innblikk i hvordan det så ut etter en ukes arbeid med dager fulle av luking, flytting av sementblokker og steiner, samt oppsamling og brenning av søppel!!

Vi hørte om noen steinheller som lå begravd i nabogården, så da var vi raskt avgårde med trillebår og spade -Gubben først og kjerringa etter. Vi fikk klippet opp takplater i blikk, og satt opp gjerde for å beskytte hagen mot alle naboens høner som trasker rundt på plassen. Frø ble samlet inn fra her og der, og så var det bare og vente… Og kan dere tro, at da vi kom hjem fra misjonsturen vår hadde hele hagen eksplodert i grønt. Pasjonsfrukten har begynt å klatre langs gjerdet, noe som etterhvert vil beskytte hagen for innsyn, og gi en liten lesekrok. Salatfrøene som jeg tok med meg fra Norge i februar er tydeligvis ikke sky for Kongolesisk jord, inkludert rucculaen, så nå løper jeg rundt til alle misjonærer med salat for at ikke avlingen skal visne bort (kongoleserne her spiser nemlig ikke salat, min mann inkludert, så hele den salatåkeren for meg alene ble litt mye).

 

 

 

 

Det er enda noe arbeid som gjenstår, som f.eks å sette opp tak over lesekroken som kan skygge for den sterke Afrika sola, og gå til innkjøp av ett par hagestoler… Men for nå føler jeg at det er tid for en aldri så liten fest!! “I sju dager skal du holde høytid for Herren din Gud på det stedet Herren utvelger. For Herren din Gud skal velsigne deg i hele avlingen din og i alt dine henders arbeid, så du sannelig kan glede deg” (5.mosebok 16:15).
Så dersom du vil være med på salatfesten, så er du hjertelig velkommen 🙂
Adr: Bunia, DRC 😉

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s