Kirkebygging i Bunia

Etter ett år uten aktivitet på bloggen, har jeg bestemt meg for å gi det ett nytt forsøk. Vil med jevne mellomrom her oppdatere dere på ulike aktiviteter vi deltar i her i Ituri, både i det private og i arbeid.
Idag har vi vært innom på besøk hos Eben Ezer kirken i Bunia. I desember kom det inn økonomisk støtte fra Mamre stiftlesen og Ingeborg Eikeland til kirkebygget, og det var en fryd idag å få være vitne til dugnadsånden og utviklingen som denne støtten har satt i gang. Flere av de kristne møter opp for å hjelpe til med bygginga idag, med bæring og matlaging. Også kristne fra andre CELPA kirker i Bunia har kommet for å hjelpe med transport og ingeniørkunnskaper. Tomta ligger i en helling, og det er derfor blitt bestemt at det skal bygges en sokkel-leilighet til pastoren fremme i hellingen, og over vil det komme en kirke på 15x21m. Kirken som ble startet i distrikthovedstaden Bunia i 2010, er idag en voksende forsamling med 180medlemmer, hvoran 15 ble døpt og lagt til menigheten i april. De er ansvarlige for 3CELPA utposter i distriktet, Mambasa, Komanda og Bunia Makedonia, og har ett stort hjerte for å gå ut med evangeliet -både i nærområdet og videre utenfor bygrensene.

“…Himmelens Gud skal selv gi oss fremgang. Derfor vil vi, Hans tjenere, gjøre oss klare og bygge!…” Neh.2:20

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s